Search

 

Tongelsbos

In onze school
Kunnen we buitengewoon groeien
Hebben we een doel
Werken we op maat
Bieden we een krachtige leeromgeving
Mogen we fouten maken
Geven we nieuwe kansen
Tonen we respect voor iedereen
Zijn we christelijk geïnspireerd
Leven we samen
Voelen we ons goed
Kunnen we buiten-gewoon groeien


Published on woensdag 10 januari 2018

Leerlingen Tongelsbos steken zelf brug in elkaar

opleiding hout en bouw van BuSO Tongelsbos

Leerlingen Tongelsbos steken zelf brug in elkaar

Leerlingen uit de opleiding hout en bouw van BuSO Tongelsbos, een school voor buitengewoon onderwijs, hebben hun zelfgemaakte brug over hun nieuwe vijver gelegd. Drie weken werkten zij aan de brug op basis van de plannen van de architect.

De vijver aan de school werd onlangs aangelegd om de leerlingen van de afdeling plant, dier en milieu de kans te bieden om aan biotoopstudie te doen binnen de gemeente. Met de brug over de vijver is het plaatje compleet. “Zo’n twintig leerlingen tussen 16 en 18 jaar hebben drie weken lang aan het project gewerkt”, vertelt coördinator Kevin Paesmans.

Tropische houtsoort

“De architect ontwierp de plannen en zij voerden het uit. De brug is met de tropische houtsoort afrormosia vervaardigd. Vandaag (gisteren, red.) hebben de leerlingen hout nog de laatste zijleuningen gemonteerd. De leerlingen bouw maakten de fundering van de brug klaar.”

Vijver

Het is de bedoeling dat de vijver diertjes uit de buurt aantrekt zodat de leerlingen kunnen zien hoe de biotopen in de omgeving evolueren. De aanleg van de vijver en de brug kadert ook in het project ‘Pimp je speelplaats’, waarmee men jongeren de kans wil bieden hun pauzes te spenderen in een groene omgeving in plaats van een betonnen speelplaats. “Sinds kort organiseren de jongeren van dierenzorg ook rondleidingen voor de lagere scholen in de buurt. Onze kleine dierentuin - met onder andere een papegaai, slangen en ezels - is populair en leerrijk voor de kinderen. Dit nieuwe pronkstuk zal dus wellicht ook toegevoegd kunnen worden aan de rondleiding.” (WDH

Comments (0)Number of views (1138)

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Copyright 2019 by DNN corp Gebruiksovereenkomst Privacybeleid
Back To Top